Brownietryffel
 
 
Portioner: 26 st.
Ingredienser
Brownie
 • 250g mörk sockerfri choklad
 • 1½ dl Sukrin Fibersirap Gold (150g)
 • 100g osaltat smör
 • 2 ägg, rumstemperatur
 • 2 msk kokosmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljpulver
 • ½-1 tsk havssalt
Dekoration
Instruktioner
Brownie
 1. Sätt ugnen på 175 grader. Värm chokladen, sötningen och smöret i en kastrull på låg värme. Rör om regelbundet så att det inte bränns vid i botten. Sätt åt sidan och låt svalna något.
 2. Blanda de torra ingredienserna i en skål, smula sönder saltet om det är stora bitar av salt. Vispa äggen ljust och luftigt, några minuter. Vänd ned chokladblandningen under omrörning. Vänd ned de torra ingredienserna och rör om så att allt blir väl blandat. Låt stå några minuter så att smeten binds samman.
 3. Smöra en form som är ca 18 x 23 cm. Klä med bakplåtspapper och smöra papperet. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda i ugnen i 175 grader, 20-24 minuter. Brownien ska vara fast i kanterna men dallra lite i mitten. Ta ut och låt svalna under bakduk.
Brownietryffel
 1. Bryt upp brownien i mindre bitar och kör i matberedare tills massan är slät, någon minut. Häll upp i en skål och låt stå i frysen tills smeten är formbar, ca 1h. Rör om emellanåt så att kylan fördelas jämnt.
 2. Klä en plåt eller fat med bakplåtspapper. Forma bollar från smeten och lägg på bakplåten. Sätt in i frysen och låt stå tills bollarna har stelnat, ca 1-2h.
 3. Smält den vita chokladen i micro eller över vattenbad och låt den svalna något. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på bakplåten.
 4. Smält den mörka chokladen i micro eller över vattenbad och låt den svalna något. Gör sicksackmönster över brownietryfflarna med en smal, rund sprits eller med en gaffel som doppats i chokladen. Sätt in bakplåten i kylen och låt stelna, ca 30 minuter. Förvaras bäst i tättslutande burk i kylen.
Näringsinformation
Serveringsstorlek: 1 Kalorier: 135 Fett: 10.9g Kolhydrater: 4.9g Protein: 2g
Recipe by Baker vs. Runner at http://www.bakervsrunner.com/2016/06/brownietryffel/