White Chocolate Pecan Butter Cups
 
 
Portioner: 16
Ingredienser
 • 200g pekannötter
 • 1-2 msk kokosfett utan smak
 • ½ msk Sukrin Gold
 • ½ msk havssalt
 • 250g sockerfri vit choklad
Instruktioner
 1. Rosta pekannötterna i en torr stekpanna i ca 10-15 minuter, rör om regelbundet så att de inte bränns. De ska börja få färg och dofta.
 2. Lägg pekannötterna i en matberedare och kör tills det blir ett fint pulver, ca 10 minuter. Stanna regelbundet och skrapa ned från sidorna. Tillsätt kokosfettet och kör i 10-15 minuter till.
 3. När massan börjar att bli färdig, tillsätt resterande ingredienser. Ta lite i taget och smaka av. Det kan behövas mindre (eller mer) av de övriga ingredienserna, allt efter egen smak. Kör i några minuter till tills det är slätt. Förvaras i tättslutande burk i kylen tills det ska användas.
 4. Sätt 16 muffinsformar på en bakplåt eller i en muffinsform av plåt, muffinsformen gör att det blir enklare att pensla chokladen. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Pensla botten och insidan av muffinsformarna med ett lager vit choklad, ca 2 cm högt i kanterna. Sätt in i frysen och låt stelna, ca 5 minuter.
 5. Ta ut formarna ur frysen och fyll upp med pekannötssmöret. Sätt in i frysen igen och låt pekannötssmöret stelna, ca 30 minuter. Ta ut formarna och toppa med återstående mängd vit choklad, jämna till lätt med en sked.
 6. Sätt in i kyl eller frys för att stelna, förvaras sedan i antingen kyl eller frys.
Näringsinformation
Serveringsstorlek: 1 Kalorier: 187 Fett: 17.4g Kolhydrater: 4.9g Protein: 2.4g
Recipe by Baker vs. Runner at http://www.bakervsrunner.com/2016/07/white-chocolate-pecan-butter-cups/