Coco Cups
 
Prep
Tillaga
Total tid
 
Portioner: 20 st
Ingredienser
Chokladskal
  • 130g Lindt 90%, eller sockerfri mörk choklad
Kokossmör
  • 200g kokosflingor
  • 5 tsk Sukrin+
  • 3 msk kokosolja utan smak
Instruktioner
  1. Klä en minimuffinsplåt eller vanlig plåt med 20 minimuffinsformar. Smält 100g choklad i micron i korta intervaller Fördela knappt 5g choklad i varje form och pensla upp längs kanterna. Spara återstående choklad. Ställ in i kyl och låt stelna.
  2. Kör kokosflingorna i en matberedare på hög hastighet ca 10 minuter, tills de är finfördelade och börjar kännas fuktiga. Skrapa ned längs med sidorna vid behov.
  3. Smält kokosoljan och sötning i micro eller i kastrull på låg värme tills sötningen har lösts upp. Tillsätt kokosoljan och sötning till kokosflingorna, kör ca 10 minuter till tills det är så gott som slätt.
  4. Ta ut minimuffinsformarna ur kylen. Fördela kokosblandningen jämnt mellan formarna och tryck tills det är jämnt i formarna. Ställ in i frysen och låt stelna ca 20 min.
  5. Tillsätt återstående mängd choklad till chokladen som blev över från penslingen och smält i micron i korta intervaller. Fördela chokladen över kokosfyllningen i en form och släta till den. Upprepa med återstående kokosfyllningar.
  6. Sätt in i kylen och låt stelna helt, ca 30 minuter. Förvaras i övertäckt burk i kyl eller frys.
Näringsinformation
Serveringsstorlek: 1 Kalorier: 119 Fett: 12g Kolhydrater: 1.6g Protein: 1.3g
Recipe by Baker vs. Runner at http://www.bakervsrunner.com/2017/12/coco-cups/